Het grootste assortiment fitnessartikelen tegen de laagste prijs.

Wat zijn de voordelen van collageen voor fitness

Allesvoorfitness.nl collageen

Gehydrolyseerd collageen kan de hersteltijd van spieren versnellen. Collageen proteïne kan uw spieren ook helpen herstellen tussen trainingen in.

Aminozuren zijn de bouwstenen van spieren en zijn van vitaal belang voor de opbouw van vetvrije lichaamsmassa en voor het herstel van de spieren na de stress van het sporten.

Collageen proteïne kan uw stofwisseling stimuleren

De glutamine, glycine, arginine en andere aminozuren in collageen kunnen de spiersynthese stimuleren en je lichaam aanmoedigen om opgeslagen vet te verbranden.

Uit één onderzoek bleek dat het nemen van extra aminozuren met wei-eiwitpoeder het gewichtsverliespotentieel verbeterde. 

Vergeet niet dat collageen ook een eiwit is: het meest overvloedige eiwit in het menselijk lichaam!

Hoewel het geen compleet eiwit is, kan het toevoegen van collageen poeder aan uw dieet de algehele spiermassa en het metabolisme ondersteunen dankzij de speciale aminozuren.

Geniet van de voordelen van collageensupplementen door een schepje in je smoothies na de training te doen – je proeft het niet eens.

Gezondheidsvoordelen van collageen voor vrouwen

Als de natuurlijke collageenproductie vertraagt met de leeftijd, kunnen botten broos worden en verliest de huid elasticiteit. Collageen kan helpen!

Collageenpeptiden kunnen rimpels, fijne lijntjes en een slappe huid verminderen

Tal van studies benadrukken ook de voordelen van collageen voor de gezondheid van de huid. 

Regelmatige supplementatie met collageen kan de hydratatie en elasticiteit van de huid verbeteren en fijne lijntjes, rimpels en een verslapte huid verminderen.

Als bonus kan de consumptie van collageen proteïnepoeder ook de natuurlijke collageensynthese en -productie in uw lichaam verbeteren.

Collageen supplementen kunnen botverlies helpen voorkomen

Bepaalde soorten collageen zijn ook geweldig voor het voorkomen van leeftijdsgebonden botverlies.

Vooral vrouwen lopen het risico op het ontwikkelen van osteoporose. Helaas is het onmogelijk om waarschuwingssignalen te zien.

In plaats daarvan tonen recente studies aan dat vrouwen hun botmineraaldichtheid kunnen verbeteren met collageen. 

Collageen vermindert ook eiwitten in het bloed die botten doen verslechteren – dus het werkt vanuit twee invalshoeken!  

Gezondheidsvoordelen van collageen voor mannen

Vrouwen zijn niet de enigen die kunnen profiteren van collageen. Mannen kunnen er ook de vruchten van plukken – en niet alleen voor sportvoeding!

Collageen proteïne kan haaruitval voorkomen

Mannelijke kaalheid is grotendeels erfelijk, maar je dieet, levensstijl en algemene gezondheid spelen ook een belangrijke rol.

Omdat collageen de gezondheid van de huid verbetert, kan het de haarzakjes en de hoofdhuid gezond houden om haaruitval te vertragen.

Collageen supplementen kunnen helpen bij de verdediging tegen hartaandoeningen

Mensen hebben de neiging te vergeten dat het hart een spier is: een gecompliceerde spier gevuld met slagaders en bloedvaten.

Hartziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten bij zowel mannen als vrouwen. Slechte voeding en gebrek aan beweging spelen een grote rol in deze statistiek.

Leestip: collageen poeder ervaringen 

Er is geen vervanging voor een goed dieet, maar de vitale eiwitten en aminozuren in collageen kunnen uw hart verder beschermen tegen verharding, plaquevorming en ziekte.

Naarmate je ouder wordt, neemt de productie van collageen af en wordt het collageenniveau in het hart ook stijver.

Daarom is uit onderzoek gebleken dat collageensuppletie de verharding kan verminderen, de slagaders en bloedvaten in het hart flexibel kan houden en het risico op een hartaanval kan verkleinen. 

Andere te overwegen supplementen voor sportief herstel

Onderschat het belang van voldoende slaap en immuunondersteuning niet voor het bereiken en behouden van uw fitnessdoelen.

De onderstaande supplementen kunnen helpen om gaten in uw dieet op te vullen, ontstekingen te verminderen en uw immuunsysteem te ondersteunen.

BCAA’s: Een combinatie van essentiële aminozuren met vertakkingen, de bouwstenen van spieren – leucine, isoleucine en valine – die vermoeidheid en spierpijn na trainingen kunnen verminderen en tegelijkertijd de spiermassa kunnen verbeteren.

Omega-3 vetzuren: Hoewel een lichte ontsteking goed is voor de spieropbouw, is een chronische ontsteking dat niet. Omega-3-vetzuren kunnen helpen een balans te vinden en ontstekingen te verminderen.

Multivitamine: zoek naar een multivitamine speciaal voor sporters. Zelfs met het beste dieet is het bijna onmogelijk om alle vitaminen, mineralen, antioxidanten en voedingsstoffen binnen te krijgen die uw lichaam dagelijks nodig heeft.

Medicinale paddenstoelen: Fitness enthousiastelingen houden van medicinale paddenstoelen zoals chaga en cordyceps omdat ze hoge niveaus van unieke antioxidanten en beta-glucanen bevatten om ontstekingen te helpen bestrijden en uw immuunsysteem in balans te houden. Cordyceps, bijvoorbeeld, kan de zuurstofopname naar cellen en spieren stimuleren.

De kern van de zaak

Ja, collageen is geweldig voor het verbeteren van de hydratatie van de huid en het verminderen van rimpels. Maar het is ook een uitstekend supplement voor de training!

Collageen, samen met andere vitale immuunversterkende supplementen zoals medicinale paddenstoelen, kunnen atleten helpen hun volledige fysieke potentieel te bereiken en tegelijkertijd gezond te blijven.

Helaas kunnen veganisten de meeste collageen supplementen niet nemen. Hoewel collageen van grasgevoerde runderen gemakkelijk verkrijgbaar is, bestaan er geen veganistische opties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *