Het grootste assortiment fitnessartikelen tegen de laagste prijs.

Het nut van personal training – PT Apeldoorn

blog-afbeelding-202301122054

Waarom zou je kiezen voor een personal trainer? Wat is het nut van personal training? Is personal training iets voor mij? Je leest het hier!

Het nut van personal training

Ik kom veel mensen tegen die zich afvragen wat een personal trainer oplevert. Je kan toch net zo goed zelf een abonnement afsluiten bij een sportschool en gaan trainen?  Waarom zou je gaan trainen bij een personal trainer? Wat is het nut?

Hier een aantal redenen:

  1. Een stok achter de deur
  2. Sporten hoef je niet alleen te doen
  3. Je voorkomt blessures
  4. Begeleid je doelen halen
  5. Je leert allerlei oefeningen
  6. Een personal trainer kijkt verder dan de trainingen

Een stok achter de deur met personal training

Misschien heb jij al heel lang een sportschoolabonnement. In het begin kan je jezelf er best toe zetten om te gaan trainen, maar na verloop van tijd verloor je motivatie. Je skipte een keer een training, toen nog eens en uiteindelijk ga je helemaal niet meer.

Een personal trainer is jouw stok achter de deur om toch naar de trainingen te komen en te werken aan je doelen. Hij motiveert jou en zorgt ervoor dat je uitgedaagd wordt.

Sporten hoeft je niet alleen te doen

Sommige mensen vinden het heerlijk om in hun eentje te sporten, maar anderen juist niet. Maar als het om de sportschool gaat, dan is het soms lastig om een trainingsmaatje te vinden met wie je samen kan sporten.

Veel mensen kiezen daarom voor personal training: je hoeft niet alleen te sporten! Hij denkt de trainingen voor je uit en jij hoeft het uit te voeren. Scheelt je niet alleen denkwerk, maar is ook veel leuker.

Je voorkomt blessures

Veel mensen die voor het eerst in de sportschool komen, hebben geen idee wat ze aan het doen zijn. Dat is gevaarlijk: je kan zomaar een blessure oplopen als je niet weet wat de juiste houding en techniek is. Trainen met een personal trainer voorkomt blessures. De personal trainer legt jou uit hoe oefeningen werken en let goed op je houding en techniek.

Begeleid je doelen halen

Of je nu wilt afvallen, sterker worden of gewoon wat fitter, een personal trainer helpt jou om je doelen te behalen. Hij denkt met je mee als het gaat om voeding en beweging en stemt de trainingen af op jouw doelen.

Het is fijn om onder begeleiding van een personal trainer je doelen te behalen. Zo weet je dat je het niet alleen hoeft uit te zoeken en dat je op een verantwoorde en duurzame manier werkt aan je doelen.

Je leert allerlei oefeningen

Misschien ga je al een poosje naar de sportschool en merk je dat je heel vaak dezelfde oefeningen doet en dat je repertoire niet zo groot is. Een personal trainer kent een groot assortiment aan oefeningen en weet precies welke oefening voor welke spiergroep is. Dat maakt de trainingen uitdagend en afwisselend: je hoeft niet elke keer hetzelfde te doen!

Een personal trainer kijkt verder dan de trainingen

Zoals gezegd, helpt een personal trainer je om je doelen te behalen. Dat gaat verder dan alleen de trainingen, hij kijkt naar het complete plaatje. Samen nemen jullie je voeding, beweging en leefstijl onder de loep en de personal trainer denkt met je mee over de (kleine) veranderingen die je kunt maken om je doelen te behalen.

Personal training in Apeldoorn

Zie jij het nut in van personal training en kom je uit de omgeving van Apeldoorn? Als ervaren personal trainer, gecertificeerd diëtist en (online) coach kan ik jou helpen je doelen te behalen! Of je nu wilt afvallen, spieren op wilt bouwen of gewoon fitter wilt worden.

Kom eens langs voor een gratis proefles of neem contact met me op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *