Het grootste assortiment fitnessartikelen tegen de laagste prijs.

Haal het meeste uit je training met HIIT

bruce-mars-gJtDg6WfMlQ-unsplash

Als je op zoek bent naar een intense en efficiënte training, dan is HIIT (High-Intensity Interval Training) de manier om te gaan. Het helpt je niet alleen meer calorieën te verbranden in minder tijd dan traditionele trainingen, maar het helpt ook je hartgezondheid te verbeteren en je uithoudingsvermogen te vergroten. Maar wat is HIIT precies, en waarom zou je het eens moeten proberen? Laten we het eens nader bekijken. 

Wat is HIIT? 

HIIT staat voor High-Intensity Interval Training, wat een intervaltraining is waarbij korte uitbarstingen van activiteit met hoge intensiteit worden afgewisseld met herstelperioden met lage intensiteit. Eenvoudig gezegd betekent dit dat je, in plaats van één soort oefening op een constant tempo uit te voeren tijdens je training, de oefeningen afwisselt en de intensiteit tijdens de sessie verhoogt/verlaagt. Dit type training dwingt je lichaam harder te werken en maximaliseert de calorieverbranding in kortere tijd.

Leestip: HIIT vs krachttraining

Voordelen van HIIT 

Het grootste voordeel van HIIT is dat je in minimale tijd het meeste uit je training kunt halen. Omdat je voortdurend oefeningen en intensiteitsniveaus verandert, moet je lichaam zich voortdurend aanpassen aan nieuwe uitdagingen, waardoor je meer calorieën verbrandt in minder tijd dan bij traditionele trainingen. Bovendien, omdat HIIT zich richt op intense uitbarstingen van activiteit gevolgd door rustperiodes, kan het helpen de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren en het uithoudingsvermogen na verloop van tijd te vergroten. 

Hoe kun je HIIT in je training opnemen? 

Als je HIIT in je routine wilt opnemen, begin dan met het maken van een plan met specifieke doelen voor elke trainingssessie. Zorg ervoor dat je oefeningen kiest die zowel je aerobe als anaerobe systemen uitdagen – zoals burpees of sprints – en maak intervallen die ook beide energiesystemen uitdagen; bijvoorbeeld 30 seconden op/30 seconden af of 45 seconden op/15 seconden af. Zorg er tenslotte voor dat je je voor elke sessie opwarmt en daarna afkoelt – dit helpt het risico op blessures te minimaliseren en zorgt ervoor dat je lichaam goed is voorbereid op elke trainingssessie.

Tip: HIIT training vetverbranding

Conclusie: 

High-Intensity Interval Training (HIIT) kan helpen bij een maximale calorieverbranding in minimale tijd, terwijl het ook de cardiovasculaire gezondheid verbetert en het uithoudingsvermogen na verloop van tijd toeneemt – allemaal goede redenen om dit type training eens te proberen! Maar voordat je aan een nieuw fitnessprogramma begint, moet je een plan opstellen met specifieke doelen voor ogen, zodat je de voortgang onderweg kunt volgen. Met slechts een paar aanpassingen hier en daar, kan het opnemen van HIIT in je gewone routine grote voordelen hebben – dus begin vandaag nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *